Recept @szevaszferi foodbloggertől

banner

A magyar foodblogger és influencer, Ferenc Voltárniszt kipróbálta kedvenc öntöttvas edényünket, a Jupiter edényt, amelyben elkészítette a hagyományos paprikás krumplit. Próbálja ki a receptjét, és élvezze ezt a hagyományos, laktató ételt.

Svatava Vašková foto

,,A paprikás krumpli mindig is az egyik kedvenc ételem volt. Ezúttal a Sola Switzerland Jupiter öntöttvas edényben próbáltam elkészíteni.“

Svatava Vašková foto

,,A paprikás krumpli mindig is az egyik kedvenc ételem volt. Ezúttal a Sola Switzerland Jupiter öntöttvas edényben próbáltam elkészíteni.“

Lemezes bevont öntöttvas edény
pirosø 24 cm
Jupiter

Mély tányér U-Coupe
22 cm
Gaya Elements Night Terra

Tengerzöld lenvászon
terítő 35 x 50 cm
Gaya Ambiente

Elkészítési idő:

55 perc

Étkezés:

Ebéd

Adagok:

6

Szerző:

Ferenc Voltárniszt

Hozzávalók:

2 evőkanál kacsazsír

4 közepes hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 pár kolbász

1 evőkanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál füstölt őrölt paprika

2 ks paprika

2 közepes paradicsom

4,5 kg burgonya

0,5 dcl fehér borecet

só, fekete bors

1. Nagyon alacsony lángon először megpirítjuk a felkarikázott kolbászt. Ezután kivesszük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összekeverjük a kolbász zsírjával. Ezután hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot, majd egy kevés fehér borecettel felöntjük.

2. Ezt az alapot kb. 10 percig főzzük, majd ízesítjük füstölt és édes pirospaprikával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a felvágott burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ne legyen teljesen ellepve.

3. Lassú tűzön főzzük, amíg a burgonya megpuhul, és kész is!

Jó étvágyat kívánunk!

Szöveg és fényképen: Ferenc Voltárniszt, @szevaszferi