Paprikás krumpli
25-04-2025Recept @szevaszferi foodbloggertől



,,A paprikás krumpli mindig is az egyik kedvenc ételem volt. Ezúttal a Sola Switzerland Jupiter öntöttvas edényben próbáltam elkészíteni.“


,,A paprikás krumpli mindig is az egyik kedvenc ételem volt. Ezúttal a Sola Switzerland Jupiter öntöttvas edényben próbáltam elkészíteni.“

Elkészítési idő:
55 perc
Étkezés:
Ebéd
Adagok:
6
Szerző:
Ferenc Voltárniszt
Hozzávalók:
2 evőkanál kacsazsír
4 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 pár kolbász
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál füstölt őrölt paprika
2 ks paprika
2 közepes paradicsom
4,5 kg burgonya
0,5 dcl fehér borecet
só, fekete bors

1. Nagyon alacsony lángon először megpirítjuk a felkarikázott kolbászt. Ezután kivesszük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összekeverjük a kolbász zsírjával. Ezután hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot, majd egy kevés fehér borecettel felöntjük.

2. Ezt az alapot kb. 10 percig főzzük, majd ízesítjük füstölt és édes pirospaprikával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a felvágott burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ne legyen teljesen ellepve.

3. Lassú tűzön főzzük, amíg a burgonya megpuhul, és kész is!

Jó étvágyat kívánunk!
Szöveg és fényképen: Ferenc Voltárniszt, @szevaszferi