INGYEN SZÁLLÍTÁS 30 000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN

Nyári koktélok: 8 finom és egyszerű recept, amelyeket egyedül is el tudsz készíteni

30.07.2023

Az elegáns száras Lunasol poharakban

Nyári koktélok: 8 finom és egyszerű recept, amelyeket egyedül is el tudsz készíteni

Általában a talpas pohárból kóstolgatjuk a jó bort. De nyúlna érte, még akkor is, ha kedvet kapna egy kevert italhoz? Az elegáns pohár felerősíti az ízélményt. Mert nem csak szájjal, hanem szemmel is iszunk. Együttműködésben profi bármesterekkel nyolc remek receptet készítettünk nektek nyári kevert italokhoz. Megmutatjuk, hogyan szolgálhatjátok fel őket stílusosan.


Videóreceptek
a stílusos kevert italokhoz


Sorrento Sparkle

Sorrento Sparkle

a citrom ölelésében

Hugo

Hugo

bodzás felfrissülés

Prince of Wales

Prince of Wales

váratlan ízrobbanás

Mimosa

Mimosa

pikáns ébresztő

Aperol Spritz

Aperol Spritz

a nyár narancsszínű szimbóluma

Campari Tocco Rosso

Campari Tocco Rosso

érzéki ízvilág

Bellini

Bellini

klasszikus olasz koktél

Prosecco Royal

Prosecco Royal

királyi party



Semmi ellenvetésünk a sör és a bor ellen, de ilyen hőségben jeges italra van szükséged. Profi bármixerek nyolc különböző nyári italreceptet készítettek neked, melyekhez nem kell sok összetevő és kezdők számára is alkalmasak. A szóláshoz híven – minél egyszerűbb, annál jobb. Négy klasszikus és négy újdonság, ami meglep téged is és vendégeidet is. Csodaszép poharainkban fognak mutatni ezek az italok a legjobban és tökéletes ízélményt ígérnek. Így megspórolhatod magadnak a bárba vezető utat és felteheted lábadat a kerti nyugágyra vagy a függőágyba. A legfontosabb: „Ice, Ice Baby“, mert a nyári italokat jéggel hűtve kell felszolgálni. Egészségedre és cincin!




Minden a stílusos koktélkeveréshez

Ha koktélokat szeretnél készíteni igazi mesterek módjára, szükséged lesz egy profi bárpult felszerelésre. Legyen szó a Basic újdonságok közül való választásról vagy a teljes koktélkészlet beszerzéséről, maga a készítés is élmény lesz. Must-have termékek a csavaros fogantyús kanál és a kétoldalas adagoló, amely segít pontosan adagolni az összetevőket milliliterre pontosan. Az egész bárfelszerelést beszerezheted fekete PVD bevonattal is, amely különleges megjelenést kölcsönöz neki.


bar accesories

Az összes báreszköz kínálat






Sorrento Sparkle

a citrom ölelésében


A Sorrento Sparkle kevert italnak igazi nyári szabadságolós töltete van. Az ízvilága egyenesen Olaszország napsütötte tengerpartjára repíti Önt.
Olyan egyszerű az elkészítése, hogy a kerti partin is elég ideje lesz az összes vendégnek elkészíteni.


HOZZÁVALÓK

3 cl jéghideg Limoncello *
10 cl habzóbor
3 málna a díszítéshez
biocitrom
jég

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Optima Line Lunasol 660 ml Optima Line Lunasol 660 ml

ELKÉSZÍTÉS
A borospohárba beleöntjük először a Limoncellót, majd a habzóbort. Feltöltjük jéggel. Egy kanállal óvatosan megkeverjük és málnákkal díszítjük. A megmosott citrom héjából egy érme méretű darabot kikanyarítunk, és a pohár felett egy gyors csavarással kinyomjuk belőle az illóolajat. A citrom gazdag aromája az ital felszínére kerül, hogy az ízét kihangsúlyozza. Az italba tesszük, és már kínálhatjuk is.

* A Limoncello Olaszországban a népszerű gyümölcslikőrök közé tartozik. Több, mint százéves múltra tekint vissza. A citrom héjából készül, amelyet színtelen alkoholba áztatnak. Otthon is könnyen elkészíthető.





Hugo

bodzás felfrissülés


A mentától aromás, a bodzától üdítő. Eredetét tekintve a Hugo kevert ital a Trentino-Alto Adige régióból származik,
de hamarosan az ország határain túl is népszerűvé vált. Házi bodzasziruppal a legfinomabb.


HOZZÁVALÓK

10 cl habzóbor
2 – 3 cl bodzaszirup
5 cl szódavíz
6 mentalevél
citromkarika
jég

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
21st Lunasol 810 ml 21st Lunasol 810 ml

ELKÉSZÍTÉS
Öntsük a bodzavirágszirupot és a habzóbort egy borospohárba, majd töltsük fel jéggel. Díszítsük citromkarikával és mentalevelekkel. Töltsük fel szódavízzel, majd óvatosan keverjük össze. Az italt szívószállal szolgálják fel.

Tip: Ha van rá lehetősége, válassza a marokkói mentát. Ebben van a legtöbb illóolaj, ezért különösen erős az aromája. Sokkal ízletesebb, mint a többi mentafajta.

Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő használatát javasoljuk.





Prince of Wales

váratlan ízrobbanás


A világ egyik klasszikusának számít, amit érdemes kipróbálni. Úgy hírlik, hogy ezt az italt a walesi herceg – VII. Edward angol király – alkotta meg 1901 és 1910 között. Azt hihetnénk, hogy ezt a koktélt inkább az urak kedvelik. Valójában egy kifinomult buborékos italról van szó, amely váratlan ízrobbanással lepi meg az ízlelőbimbóit.


HOZZÁVALÓK

10 cl habzóbor
2 cl konyak
1 cl Triple sec (aromás narancslikőr)
néhány csepp Angostura bitter
bionarancs héja (díszítésnek)

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
21st Lunasol 250 ml 21st Lunasol 250 ml

POSTUP
Öntsük a konyakot, a Triple sec-et és a néhány csepp Angosturát egy lehűtött pezsgőspohárba. Öntsük rá a lehűtött habzóbort. A megmosott citrom héjából kivágunk egy csíkot, és a pohár felett egy gyors csavarással kinyomjuk belőle az illóolajat. A citrom gazdag aromája az ital felszínére kerül, hogy az ízét kihangsúlyozza. Az italba tesszük, és már kínálhatjuk is.

Tipp: Számos variáció létezik erre a kevert italra. A konyakot helyettesíthetjük brandyvel vagy rozswhiskyvel. Mi a konyakot részesítjük előnyben, amely csodásan harmonizál a habzóborral, ugyanis mindkettő szőlőből készül. 





Mimosa

pikáns ébresztő


A Mimosa kevert ital hangulatos lendületet ad akár egy lustizós vasárnap reggelnek vagy egy baráti összejövetelnek. Amerikában hagyományosan az esküvő utáni reggelen szolgálják fel a vendégeknek. Eredetének két változata létezik: a francia, amely szerint 1925-ben egy bártender alkotta meg a párizsi Ritz Hotelben, vagy az amerikai, amely szerint Alfred Hitchcock rendező találta fel az 1940-es években San Franciscóban.


HOZZÁVALÓK

10 cl Prosecco
6 cl frissen facsart narancslé

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Univers Lunasol 205 ml Univers Lunasol 205 ml

ELKÉSZÍTÉS
Pezsgőspohárban kínáljuk, amelyet alaposan le kell hűteni, csakúgy, mint a hozzávalókat. A narancslé adja meg a szép sárga színt és pikáns ízt. Nevét azonban az akác angol nevéről kapta, amelynek élénksárgák a virágai.

Tipp: Fordítson extra figyelmet a narancslé minőségére. Az ital egy vagy két narancs frissen kifacsart levével a legfinomabb (lehet pépes is).

Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő használatát javasoljuk.





Aperol Spritz

a nyár narancsszínű szimbóluma


Miért olyan népszerű az egész világon? Erre van egy egyszerű válasz: a keserű és az édes íz egyedülálló kombinációja. Aperol Spritz – a nyár és a szabizás narancsszínű szimbóluma. Az 1950-es években tűnt fel először a kevert italok között, így itt az ideje, hogy otthon is elkészítsük, és élvezzük a teraszon vagy fürdőruhában a medence mellett.


HOZZÁVALÓK

8 cl Prosecco
6 cl Aperol *
4 cl szódavíz
bionarancs
jégkockák

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Green Wave Lunasol 765 ml Green Wave Lunasol 765 ml

ELKÉSZÍTÉS
Öntsük az Aperolt a vörösboros pohárba, majd adjuk hozzá a jeget. Öntsük fel a Proseccóval és a szódavízzel. Óvatosan átkeverjük egy kanállal, hogy az ízek összeérjenek, de a pezsgés megmaradjon. Díszítsük két narancsszelettel. Szívószállal kínáljuk.

* Az Aperol egy gyógynövényes aperitif, amelyet először 1919-ben készítettek el. Olaszország északkeleti régiójából származik. A tárnicsgyökér-, a rebarbara- és narancs-kivonatok áztatásával készül gyógynövényke­verékek hozzáadásával. Az alkoholtartalma alacsony – csak 11 százalék, ami a párás nyári napokon kimondottan jól jön. 





Campari Tocco Rosso

érzéki ízvilág


Az ital érzéki olasz elnevezése szabad fordításban „vörös érintés”-t jelent, és az ital íze ugyanilyen érzéki. A Campari már önmagában is a hedonizmus szimbóluma, az édes bodzasziruppal és a finoman gyöngyöző Proseccóval együtt kifinomult élmény ígéretével kényeztetik az ízlelőbimbókat. Az elegáns, eperrel, mentával, jéggel és rózsával teli borospohár látványa is elég igéző ahhoz, hogy romantikus hangulatban töltse el a meleg nyári estét.


HOZZÁVALÓK

3 cl Campari *
2 cl bodzaszirup
6 cl Prosecco
egy marék eper
mentalevelek
jégkockák

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Anno Lunasol 450 ml Anno Lunasol 450 ml

ELKÉSZÍTÉS
Töltsön Camparit, bodzavirágszirupot és jeget egy borospohárba. Öntse fel a habzóborral, és díszítse friss mentával és eperrel. A Campari nemcsak a piros színét, hanem a friss, édeskés aromáját is megadja ennek a kevert italnak.

* A Campari az egyik legismertebb keserűital – bitter, amelynek a titkos receptje körülbelül 50 különböző gyógynövényt, keserűnarancsot és lédús erdei gyümölcsöt tartalmaz. A bitterek – keserűitalok eredete az orvostudományban keresendő. Kezdetben az emésztési problémák enyhítésére gyomorkeserűként gyártották, és csak később váltak az italkultúra részévé.





Bellini

klasszikus olasz koktél


Friss őszibarack a kertjéből egyenesen a lehűtött Bellini koktéljába. Tökéletes nyári aperitif, mégis igen könnyen elkészíthető. A híres velencei Harry's bárban találták fel. Csodás nászra lép benne a száraz pezsgő bársonyos gyöngyözése az őszibarackpüré frissítő aromájával.


HOZZÁVALÓK

10 cl Prosecco
5 cl friss őszibarack püré

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Crystal Lunasol 210 ml Crystal Lunasol 210 ml

ELKÉSZÍTÉS
Töltsük a barackpürét egy lehűtött pezsgőspohárba, öntsük fel a habzóborral (mindkét hozzávalót a megdöntött pohár belső felére öntjük), és már kortyolhatjuk is.

Tipp: A könnyed és finom Bellini íz kimondottan az előételekhez vagy a különféle falatkákhoz illik. Ne feledje – a barackszezon a Bellini szezonja is.

Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő használatát javasoljuk.





Prosecco Royal

királyi party


A legjobb italok általában a legegyszerűbbek. Ilyenek közé tartozik a jó öreg klasszikus Prosecco Royal, amely a híres francia Kir Royal változata (amelyben a Prosecco helyett francia pezsgőt használnak). Nevét Félix Kir papról kapta, aki a II. világháború alatt a francia ellenállás hőse és a francia Dijon város polgármestere volt. Egyes történetek szerint Kir találta fel az italt, miután a nácik elkobozták a burgundi vörösborokat. Az italt a rendelkezésre álló fehérborral keverte, amelynek olyan volt az íze, mint a vörösbornak. Akár igaz, akár nem, ezt a finom italt érdemes megkóstolni.


HOZZÁVALÓK

10 cl Prosecco vagy habzóbor
2 cl Crème de Cassis (édes fekete ribizli likőr) *

Ha több ember számára szervez bulitt, javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségben készítse el:
1 üveg Prosecco vagy habzóbor
100 ml Crème de Cassis
apró erdei gyümölcsök

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Flow Lunasol 300 ml Flow Lunasol 300 ml

ELKÉSZÍTÉS
Egyszerre visszafogott és szofisztikált. Tegyen apró erdei gyümölcsöket – szedret, málnát vagy ribizlit – egy lehűtött pezsgőspohárba. Öntsük le a Crème de Cassis-szal és a Prosecco-val. Koccintáshoz kiváló az ünnepélyes rendezvényeken, de a kerti bulikon is.

* A Crème de Cassis a franciaországi Dijon-ban termesztett fekete ribizliből készül. Nemcsak italokhoz, hanem édes desszertekhez is nagyszerű. 




Kérjük Önöket, hogy szórakozzanak és igyanak felelősségteljesen. A hirdetésben szereplő termék csak a 18 évnél idősebb személyeknek szól. Az itt megjelenő személyek nincsenek ittas állapotban.


Producer: www.solapoint.hu
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce