INGYEN SZÁLLÍTÁS 30 000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN

Nyári koktélok: 8 finom és egyszerű recept, amelyeket egyedül is el tudsz készíteni

26.07.2022

Az elegáns száras Lunasol poharakban

Nyári koktélok: 8 finom és egyszerű recept, amelyeket egyedül is el tudsz készíteni

Eddig semmi panaszunk nem lehet a nyárra. Igazi forróság van és az egyedüli dolog, amihez kedved van, az az, hogy a nyugágyon fekve reménykedhess legalább egy enyhe szellőlegyintésben. Maga lesz a tökély, ha szeretett társad egy hideg italt is felszolgál neked.


Videóreceptek
a stílusos kevert italokhoz


Sorrento Sparkle

Sorrento Sparkle

a citrom ölelésében

Hugo

Hugo

bodzás felfrissülés

Prince of Wales

Prince of Wales

váratlan ízrobbanás

Mimosa

Mimosa

pikáns ébresztő

Aperol Spritz

Aperol Spritz

a nyár narancsszínű szimbóluma

Campari Tocco Rosso

Campari Tocco Rosso

érzéki ízvilág

Bellini

Bellini

klasszikus olasz koktél

Prosecco Royal

Prosecco Royal

királyi party



Semmi ellenvetésünk a sör és a bor ellen, de ilyen hőségben jeges italra van szükséged. Profi bármixerek nyolc különböző nyári italreceptet készítettek neked, melyekhez nem kell sok összetevő és kezdők számára is alkalmasak. A szóláshoz híven – minél egyszerűbb, annál jobb. Négy klasszikus és négy újdonság, ami meglep téged is és vendégeidet is. Csodaszép poharainkban fognak mutatni ezek az italok a legjobban és tökéletes ízélményt ígérnek. Így megspórolhatod magadnak a bárba vezető utat és felteheted lábadat a kerti nyugágyra vagy a függőágyba. A legfontosabb: „Ice, Ice Baby“, mert a nyári italokat jéggel hűtve kell felszolgálni. Egészségedre és cincin!





Sorrento Sparkle

a citrom ölelésében


A Sorrento Sparkle kevert italnak igazi nyári szabadságolós töltete van. Az ízvilága egyenesen Olaszország napsütötte tengerpartjára repíti Önt.
Olyan egyszerű az elkészítése, hogy a kerti partin is elég ideje lesz az összes vendégnek elkészíteni.


HOZZÁVALÓK

3 cl jéghideg Limoncello *
10 cl habzóbor
3 málna a díszítéshez
biocitrom
jég

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Optima Line Lunasol 660 ml Optima Line Lunasol 660 ml

ELKÉSZÍTÉS
A borospohárba beleöntjük először a Limoncellót, majd a habzóbort. Feltöltjük jéggel. Egy kanállal óvatosan megkeverjük és málnákkal díszítjük. A megmosott citrom héjából egy érme méretű darabot kikanyarítunk, és a pohár felett egy gyors csavarással kinyomjuk belőle az illóolajat. A citrom gazdag aromája az ital felszínére kerül, hogy az ízét kihangsúlyozza. Az italba tesszük, és már kínálhatjuk is.

* A Limoncello Olaszországban a népszerű gyümölcslikőrök közé tartozik. Több, mint százéves múltra tekint vissza. A citrom héjából készül, amelyet színtelen alkoholba áztatnak. Otthon is könnyen elkészíthető.





Hugo

bodzás felfrissülés


A mentától aromás, a bodzától üdítő. Eredetét tekintve a Hugo kevert ital a Trentino-Alto Adige régióból származik,
de hamarosan az ország határain túl is népszerűvé vált. Házi bodzasziruppal a legfinomabb.


HOZZÁVALÓK

10 cl habzóbor
2 – 3 cl bodzaszirup
5 cl szódavíz
6 mentalevél
citromkarika
jég

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
21st Lunasol 810 ml 21st Lunasol 810 ml

ELKÉSZÍTÉS
Öntsük a bodzavirágszirupot és a habzóbort egy borospohárba, majd töltsük fel jéggel. Díszítsük citromkarikával és mentalevelekkel. Töltsük fel szódavízzel, majd óvatosan keverjük össze. Az italt szívószállal szolgálják fel.

Tip: Ha van rá lehetősége, válassza a marokkói mentát. Ebben van a legtöbb illóolaj, ezért különösen erős az aromája. Sokkal ízletesebb, mint a többi mentafajta.

Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő használatát javasoljuk.





Prince of Wales

váratlan ízrobbanás


A világ egyik klasszikusának számít, amit érdemes kipróbálni. Úgy hírlik, hogy ezt az italt a walesi herceg – VII. Edward angol király – alkotta meg 1901 és 1910 között. Azt hihetnénk, hogy ezt a koktélt inkább az urak kedvelik. Valójában egy kifinomult buborékos italról van szó, amely váratlan ízrobbanással lepi meg az ízlelőbimbóit.


HOZZÁVALÓK

10 cl habzóbor
2 cl konyak
1 cl Triple sec (aromás narancslikőr)
néhány csepp Angostura bitter
bionarancs héja (díszítésnek)

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
21st Lunasol 250 ml 21st Lunasol 250 ml

POSTUP
Öntsük a konyakot, a Triple sec-et és a néhány csepp Angosturát egy lehűtött pezsgőspohárba. Öntsük rá a lehűtött habzóbort. A megmosott citrom héjából kivágunk egy csíkot, és a pohár felett egy gyors csavarással kinyomjuk belőle az illóolajat. A citrom gazdag aromája az ital felszínére kerül, hogy az ízét kihangsúlyozza. Az italba tesszük, és már kínálhatjuk is.

Tipp: Számos variáció létezik erre a kevert italra. A konyakot helyettesíthetjük brandyvel vagy rozswhiskyvel. Mi a konyakot részesítjük előnyben, amely csodásan harmonizál a habzóborral, ugyanis mindkettő szőlőből készül. 





Mimosa

pikáns ébresztő


A Mimosa kevert ital hangulatos lendületet ad akár egy lustizós vasárnap reggelnek vagy egy baráti összejövetelnek. Amerikában hagyományosan az esküvő utáni reggelen szolgálják fel a vendégeknek. Eredetének két változata létezik: a francia, amely szerint 1925-ben egy bártender alkotta meg a párizsi Ritz Hotelben, vagy az amerikai, amely szerint Alfred Hitchcock rendező találta fel az 1940-es években San Franciscóban.


HOZZÁVALÓK

10 cl Prosecco
6 cl frissen facsart narancslé

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Univers Lunasol 205 ml Univers Lunasol 205 ml

ELKÉSZÍTÉS
Pezsgőspohárban kínáljuk, amelyet alaposan le kell hűteni, csakúgy, mint a hozzávalókat. A narancslé adja meg a szép sárga színt és pikáns ízt. Nevét azonban az akác angol nevéről kapta, amelynek élénksárgák a virágai.

Tipp: Fordítson extra figyelmet a narancslé minőségére. Az ital egy vagy két narancs frissen kifacsart levével a legfinomabb (lehet pépes is).

Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő használatát javasoljuk.





Aperol Spritz

a nyár narancsszínű szimbóluma


Miért olyan népszerű az egész világon? Erre van egy egyszerű válasz: a keserű és az édes íz egyedülálló kombinációja. Aperol Spritz – a nyár és a szabizás narancsszínű szimbóluma. Az 1950-es években tűnt fel először a kevert italok között, így itt az ideje, hogy otthon is elkészítsük, és élvezzük a teraszon vagy fürdőruhában a medence mellett.


HOZZÁVALÓK

8 cl Prosecco
6 cl Aperol *
4 cl szódavíz
bionarancs
jégkockák

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Green Wave Lunasol 765 ml Green Wave Lunasol 765 ml

ELKÉSZÍTÉS
Öntsük az Aperolt a vörösboros pohárba, majd adjuk hozzá a jeget. Öntsük fel a Proseccóval és a szódavízzel. Óvatosan átkeverjük egy kanállal, hogy az ízek összeérjenek, de a pezsgés megmaradjon. Díszítsük két narancsszelettel. Szívószállal kínáljuk.

* Az Aperol egy gyógynövényes aperitif, amelyet először 1919-ben készítettek el. Olaszország északkeleti régiójából származik. A tárnicsgyökér-, a rebarbara- és narancs-kivonatok áztatásával készül gyógynövényke­verékek hozzáadásával. Az alkoholtartalma alacsony – csak 11 százalék, ami a párás nyári napokon kimondottan jól jön. 





Campari Tocco Rosso

érzéki ízvilág


Az ital érzéki olasz elnevezése szabad fordításban „vörös érintés”-t jelent, és az ital íze ugyanilyen érzéki. A Campari már önmagában is a hedonizmus szimbóluma, az édes bodzasziruppal és a finoman gyöngyöző Proseccóval együtt kifinomult élmény ígéretével kényeztetik az ízlelőbimbókat. Az elegáns, eperrel, mentával, jéggel és rózsával teli borospohár látványa is elég igéző ahhoz, hogy romantikus hangulatban töltse el a meleg nyári estét.


HOZZÁVALÓK

3 cl Campari *
2 cl bodzaszirup
6 cl Prosecco
egy marék eper
mentalevelek
jégkockák

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Anno Lunasol 450 ml Anno Lunasol 450 ml

ELKÉSZÍTÉS
Töltsön Camparit, bodzavirágszirupot és jeget egy borospohárba. Öntse fel a habzóborral, és díszítse friss mentával és eperrel. A Campari nemcsak a piros színét, hanem a friss, édeskés aromáját is megadja ennek a kevert italnak.

* A Campari az egyik legismertebb keserűital – bitter, amelynek a titkos receptje körülbelül 50 különböző gyógynövényt, keserűnarancsot és lédús erdei gyümölcsöt tartalmaz. A bitterek – keserűitalok eredete az orvostudományban keresendő. Kezdetben az emésztési problémák enyhítésére gyomorkeserűként gyártották, és csak később váltak az italkultúra részévé.





Bellini

klasszikus olasz koktél


Friss őszibarack a kertjéből egyenesen a lehűtött Bellini koktéljába. Tökéletes nyári aperitif, mégis igen könnyen elkészíthető. A híres velencei Harry's bárban találták fel. Csodás nászra lép benne a száraz pezsgő bársonyos gyöngyözése az őszibarackpüré frissítő aromájával.


HOZZÁVALÓK

10 cl Prosecco
5 cl friss őszibarack püré

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Crystal Lunasol 210 ml Crystal Lunasol 210 ml

ELKÉSZÍTÉS
Töltsük a barackpürét egy lehűtött pezsgőspohárba, öntsük fel a habzóborral (mindkét hozzávalót a megdöntött pohár belső felére öntjük), és már kortyolhatjuk is.

Tipp: A könnyed és finom Bellini íz kimondottan az előételekhez vagy a különféle falatkákhoz illik. Ne feledje – a barackszezon a Bellini szezonja is.

Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő használatát javasoljuk.





Prosecco Royal

királyi party


A legjobb italok általában a legegyszerűbbek. Ilyenek közé tartozik a jó öreg klasszikus Prosecco Royal, amely a híres francia Kir Royal változata (amelyben a Prosecco helyett francia pezsgőt használnak). Nevét Félix Kir papról kapta, aki a II. világháború alatt a francia ellenállás hőse és a francia Dijon város polgármestere volt. Egyes történetek szerint Kir találta fel az italt, miután a nácik elkobozták a burgundi vörösborokat. Az italt a rendelkezésre álló fehérborral keverte, amelynek olyan volt az íze, mint a vörösbornak. Akár igaz, akár nem, ezt a finom italt érdemes megkóstolni.


HOZZÁVALÓK

10 cl Prosecco vagy habzóbor
2 cl Crème de Cassis (édes fekete ribizli likőr) *

Ha több ember számára szervez bulitt, javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségben készítse el:
1 üveg Prosecco vagy habzóbor
100 ml Crème de Cassis
apró erdei gyümölcsök

EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Flow Lunasol 300 ml Flow Lunasol 300 ml

ELKÉSZÍTÉS
Egyszerre visszafogott és szofisztikált. Tegyen apró erdei gyümölcsöket – szedret, málnát vagy ribizlit – egy lehűtött pezsgőspohárba. Öntsük le a Crème de Cassis-szal és a Prosecco-val. Koccintáshoz kiváló az ünnepélyes rendezvényeken, de a kerti bulikon is.

* A Crème de Cassis a franciaországi Dijon-ban termesztett fekete ribizliből készül. Nemcsak italokhoz, hanem édes desszertekhez is nagyszerű. 




Kérjük Önöket, hogy szórakozzanak és igyanak felelősségteljesen. A hirdetésben szereplő termék csak a 18 évnél idősebb személyeknek szól. Az itt megjelenő személyek nincsenek ittas állapotban.


Producer: www.solapoint.hu
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce