Nyári koktélok: 8 finom és egyszerű recept, amelyeket egyedül is el tudsz készíteni
30.07.2024Az elegáns száras Lunasol poharakban
Általában a talpas pohárból kóstolgatjuk a jó bort. De nyúlna érte, még akkor is, ha kedvet kapna egy kevert italhoz? Az elegáns pohár felerősíti az ízélményt. Mert nem csak szájjal, hanem szemmel is iszunk. Együttműködésben profi bármesterekkel nyolc remek receptet készítettünk nektek nyári kevert italokhoz. Megmutatjuk, hogyan szolgálhatjátok fel őket stílusosan.
Videóreceptek
a stílusos kevert italokhoz
Semmi ellenvetésünk a sör és a bor ellen, de ilyen hőségben jeges italra van szükséged. Profi bármixerek nyolc különböző nyári italreceptet készítettek neked, melyekhez nem kell sok összetevő és kezdők számára is alkalmasak. A szóláshoz híven – minél egyszerűbb, annál jobb. Négy klasszikus és négy újdonság, ami meglep téged is és vendégeidet is. Csodaszép poharainkban fognak mutatni ezek az italok a legjobban és tökéletes ízélményt ígérnek. Így megspórolhatod magadnak a bárba vezető utat és felteheted lábadat a kerti nyugágyra vagy a függőágyba. A legfontosabb: „Ice, Ice Baby“, mert a nyári italokat jéggel hűtve kell felszolgálni. Egészségedre és cincin!
Minden a stílusos koktélkeveréshez
Ha koktélokat szeretnél készíteni igazi mesterek módjára, szükséged lesz egy profi bárpult felszerelésre. Legyen szó a Basic újdonságok közül való választásról vagy a teljes koktélkészlet beszerzéséről, maga a készítés is élmény lesz. Must-have termékek a csavaros fogantyús kanál és a kétoldalas adagoló, amely segít pontosan adagolni az összetevőket milliliterre pontosan. Az egész bárfelszerelést beszerezheted fekete PVD bevonattal is, amely különleges megjelenést kölcsönöz neki.
Sorrento Sparkle
a citrom ölelésében
A Sorrento Sparkle kevert italnak igazi nyári szabadságolós töltete van. Az ízvilága egyenesen Olaszország napsütötte tengerpartjára repíti Önt.
Olyan egyszerű az elkészítése, hogy a kerti partin is elég ideje lesz az összes vendégnek elkészíteni.
3 cl jéghideg Limoncello *
10 cl habzóbor
3 málna a díszítéshez
biocitrom
jég
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Optima
Line Lunasol 660 ml
ELKÉSZÍTÉS
A borospohárba beleöntjük először a Limoncellót, majd a habzóbort.
Feltöltjük jéggel. Egy kanállal óvatosan megkeverjük és málnákkal
díszítjük. A megmosott citrom héjából egy érme méretű darabot
kikanyarítunk, és a pohár felett egy gyors csavarással kinyomjuk belőle az
illóolajat. A citrom gazdag aromája az ital felszínére kerül, hogy az
ízét kihangsúlyozza. Az italba tesszük, és már kínálhatjuk is.
* A Limoncello Olaszországban a népszerű gyümölcslikőrök
közé tartozik. Több, mint százéves múltra tekint vissza. A citrom
héjából készül, amelyet színtelen alkoholba áztatnak. Otthon is könnyen
elkészíthető.
Hugo
bodzás felfrissülés
A mentától aromás, a bodzától üdítő. Eredetét tekintve a Hugo kevert ital a Trentino-Alto Adige régióból származik,
de hamarosan az ország határain túl is népszerűvé vált. Házi bodzasziruppal a legfinomabb.
10 cl habzóbor
2 – 3 cl bodzaszirup
5 cl szódavíz
6 mentalevél
citromkarika
jég
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
21st
Lunasol 810 ml
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük a bodzavirágszirupot és a habzóbort egy borospohárba, majd
töltsük fel jéggel. Díszítsük citromkarikával és mentalevelekkel.
Töltsük fel szódavízzel, majd óvatosan keverjük össze. Az italt
szívószállal szolgálják fel.
Tip: Ha van rá lehetősége, válassza a marokkói mentát. Ebben van
a legtöbb illóolaj, ezért különösen erős az aromája. Sokkal ízletesebb,
mint a többi mentafajta.
Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő
használatát javasoljuk.
Prince of Wales
váratlan ízrobbanás
A világ egyik klasszikusának számít, amit érdemes kipróbálni. Úgy hírlik, hogy ezt az italt a walesi herceg – VII. Edward angol király – alkotta meg 1901 és 1910 között. Azt hihetnénk, hogy ezt a koktélt inkább az urak kedvelik. Valójában egy kifinomult buborékos italról van szó, amely váratlan ízrobbanással lepi meg az ízlelőbimbóit.
10 cl habzóbor
2 cl konyak
1 cl Triple sec (aromás narancslikőr)
néhány csepp Angostura bitter
bionarancs héja (díszítésnek)
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
21st
Lunasol 250 ml
POSTUP
Öntsük a konyakot, a Triple sec-et és a néhány csepp Angosturát egy
lehűtött pezsgőspohárba. Öntsük rá a lehűtött habzóbort. A megmosott
citrom héjából kivágunk egy csíkot, és a pohár felett egy gyors
csavarással kinyomjuk belőle az illóolajat. A citrom gazdag aromája az ital
felszínére kerül, hogy az ízét kihangsúlyozza. Az italba tesszük, és
már kínálhatjuk is.
Tipp: Számos variáció létezik erre a kevert italra. A konyakot
helyettesíthetjük brandyvel vagy rozswhiskyvel. Mi a konyakot részesítjük
előnyben, amely csodásan harmonizál a habzóborral, ugyanis mindkettő
szőlőből készül.
Mimosa
pikáns ébresztő
A Mimosa kevert ital hangulatos lendületet ad akár egy lustizós vasárnap reggelnek vagy egy baráti összejövetelnek. Amerikában hagyományosan az esküvő utáni reggelen szolgálják fel a vendégeknek. Eredetének két változata létezik: a francia, amely szerint 1925-ben egy bártender alkotta meg a párizsi Ritz Hotelben, vagy az amerikai, amely szerint Alfred Hitchcock rendező találta fel az 1940-es években San Franciscóban.
10 cl Prosecco
6 cl frissen facsart narancslé
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Univers
Lunasol 205 ml
ELKÉSZÍTÉS
Pezsgőspohárban kínáljuk, amelyet alaposan le kell hűteni, csakúgy, mint a
hozzávalókat. A narancslé adja meg a szép sárga színt és pikáns ízt.
Nevét azonban az akác angol nevéről kapta, amelynek élénksárgák a
virágai.
Tipp: Fordítson extra figyelmet a narancslé minőségére. Az ital
egy vagy két narancs frissen kifacsart levével a legfinomabb (lehet pépes
is).
Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő
használatát javasoljuk.
Aperol Spritz
a nyár narancsszínű szimbóluma
Miért olyan népszerű az egész világon? Erre van egy egyszerű válasz: a keserű és az édes íz egyedülálló kombinációja. Aperol Spritz – a nyár és a szabizás narancsszínű szimbóluma. Az 1950-es években tűnt fel először a kevert italok között, így itt az ideje, hogy otthon is elkészítsük, és élvezzük a teraszon vagy fürdőruhában a medence mellett.
8 cl Prosecco
6 cl Aperol *
4 cl szódavíz
bionarancs
jégkockák
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Green
Wave Lunasol 765 ml
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük az Aperolt a vörösboros pohárba, majd adjuk hozzá a jeget. Öntsük
fel a Proseccóval és a szódavízzel. Óvatosan átkeverjük egy kanállal,
hogy az ízek összeérjenek, de a pezsgés megmaradjon. Díszítsük két
narancsszelettel. Szívószállal kínáljuk.
* Az Aperol egy gyógynövényes aperitif, amelyet először 1919-ben
készítettek el. Olaszország északkeleti régiójából származik.
A tárnicsgyökér-, a rebarbara- és narancs-kivonatok áztatásával készül
gyógynövénykeverékek hozzáadásával. Az alkoholtartalma alacsony –
csak 11 százalék, ami a párás nyári napokon kimondottan jól
jön.
Campari Tocco Rosso
érzéki ízvilág
Az ital érzéki olasz elnevezése szabad fordításban „vörös érintés”-t jelent, és az ital íze ugyanilyen érzéki. A Campari már önmagában is a hedonizmus szimbóluma, az édes bodzasziruppal és a finoman gyöngyöző Proseccóval együtt kifinomult élmény ígéretével kényeztetik az ízlelőbimbókat. Az elegáns, eperrel, mentával, jéggel és rózsával teli borospohár látványa is elég igéző ahhoz, hogy romantikus hangulatban töltse el a meleg nyári estét.
3 cl Campari *
2 cl bodzaszirup
6 cl Prosecco
egy marék eper
mentalevelek
jégkockák
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Anno
Lunasol 450 ml
ELKÉSZÍTÉS
Töltsön Camparit, bodzavirágszirupot és jeget egy borospohárba. Öntse fel
a habzóborral, és díszítse friss mentával és eperrel. A Campari nemcsak a
piros színét, hanem a friss, édeskés aromáját is megadja ennek a kevert
italnak.
* A Campari az egyik legismertebb keserűital – bitter, amelynek a
titkos receptje körülbelül 50 különböző gyógynövényt,
keserűnarancsot és lédús erdei gyümölcsöt tartalmaz. A bitterek –
keserűitalok eredete az orvostudományban keresendő. Kezdetben az emésztési
problémák enyhítésére gyomorkeserűként gyártották, és csak később
váltak az italkultúra részévé.
Bellini
klasszikus olasz koktél
Friss őszibarack a kertjéből egyenesen a lehűtött Bellini koktéljába. Tökéletes nyári aperitif, mégis igen könnyen elkészíthető. A híres velencei Harry's bárban találták fel. Csodás nászra lép benne a száraz pezsgő bársonyos gyöngyözése az őszibarackpüré frissítő aromájával.
10 cl Prosecco
5 cl friss őszibarack püré
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Crystal
Lunasol 210 ml
ELKÉSZÍTÉS
Töltsük a barackpürét egy lehűtött pezsgőspohárba, öntsük fel a
habzóborral (mindkét hozzávalót a megdöntött pohár belső felére
öntjük), és már kortyolhatjuk is.
Tipp: A könnyed és finom Bellini íz kimondottan az előételekhez
vagy a különféle falatkákhoz illik. Ne feledje – a barackszezon a Bellini
szezonja is.
Az alkoholmentes változat elkészítéséhez alkoholmentes pezsgő
használatát javasoljuk.
Prosecco Royal
királyi party
A legjobb italok általában a legegyszerűbbek. Ilyenek közé tartozik a jó öreg klasszikus Prosecco Royal, amely a híres francia Kir Royal változata (amelyben a Prosecco helyett francia pezsgőt használnak). Nevét Félix Kir papról kapta, aki a II. világháború alatt a francia ellenállás hőse és a francia Dijon város polgármestere volt. Egyes történetek szerint Kir találta fel az italt, miután a nácik elkobozták a burgundi vörösborokat. Az italt a rendelkezésre álló fehérborral keverte, amelynek olyan volt az íze, mint a vörösbornak. Akár igaz, akár nem, ezt a finom italt érdemes megkóstolni.
10 cl Prosecco vagy habzóbor
2 cl Crème de Cassis (édes fekete ribizli likőr) *
Ha több ember számára szervez bulitt, javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségben készítse el:
1 üveg Prosecco vagy habzóbor
100 ml Crème de Cassis
apró erdei gyümölcsök
EZT A POHARAT JAVASOLJUK
Flow
Lunasol 300 ml
ELKÉSZÍTÉS
Egyszerre visszafogott és szofisztikált. Tegyen apró erdei
gyümölcsöket – szedret, málnát vagy ribizlit – egy lehűtött
pezsgőspohárba. Öntsük le a Crème de Cassis-szal és a Prosecco-val.
Koccintáshoz kiváló az ünnepélyes rendezvényeken, de a kerti bulikon
is.
* A Crème de Cassis a franciaországi Dijon-ban termesztett fekete
ribizliből készül. Nemcsak italokhoz, hanem édes desszertekhez is
nagyszerű.
Directors: Marko Viskupič & Mária Dzianová
Assistant Director: Nikola Nosianová
Bartenders: Róbert Šajtlava & Lucia Ratkovská
Video: Patrik Reguli & Peter Lipták
Photography: Ivana Fiantoková & Tomáš Slovák
Make-up Artist: Katarína Zuzulová
Copywriter: Kristína Brezinová R.
Location: Pálenica Jelšovce