INGYEN SZÁLLÍTÁS 30 000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN

A pillanat tovatűnik, az élmény megmarad

09.04.2021

Felejthetetlen pillanatok a LUNASOL poharakkal

A pillanat tovatűnik,  az élmény megmarad

Tisztában van vele, hogy minden italhoz más és más poharat használunk? Csak így érvényesül az ital illata, színe és az íze. Egy bárban az italokat ezért kapjuk különböző poharakban. Szeretné tudni, hogyan varázsolja az otthonába egy elsőrangú italbár hangulatát? Sajátítsa el az ízek és illatok szimfóniájának a felszolgálását. Ugyanis a pillanatok tovatűnnek, de a szeretteinkkel elköltött vacsorák élményei örökre megmaradnak. Merítsen ihletet új poharainkból, amelyek a különleges META Glass® készültek.Miért is olyan fontos a pohár kiválasztása?

Miért is olyan fontos a pohár kiválasztása?

Mert a kehely vékony falai gondoskodnak az ital elfogyasztásának nagyobb élményéről. A kristálytiszta fény hagyja érvényesülni az ital színét és a szára a felszolgálást magasabb szintre emeli. És az Ön kezei is megérdemlik, hogy az est végén a poharakat nyugodt lelkiismerettel tegyék a poharakat a mosogatógépbe. Szakértők tanácsát figyelembe véve hoztunk létre új poharainkat a különleges META Glass®. Ilyen poharakban az italokat elsőosztályúan fogja felszolgálni.

Icons
Hogyan szolgáljuk fel a vörösbort?

Legyen öblösebb és a feneke gömbölyű, hogy több levegővel érintkezhessen, miáltal a jellegzetes színek és ízek jobban kibontakozhatnak. Mielőtt belekortyolna, enyhén forgassa körbe a poharat, hogy a borból a buké felszabaduljon, miáltal az Ön élménye is fokozódik.

Vörösboros poharak

Hogyan szolgáljuk fel a vörösbort?


Önthetek fehérbort vörösboros pohárba?


Önthetek fehérbort vörösboros pohárba?

Természetesen lehet, de nem lesz nagy élmény. A fehérbornak nincs szüksége több levegőre. Kisebb és szűkebb peremű pohár is megteszi és belekóstolhat az aromák és ízek tökéletes koncentrációjába. Iváskor hagyjon a nyelvén egy kisebb kortyot, hogy a bor íze megtelepedjen rajta. És csak utána nyelje le.

Fehérboros poharak


A rozét hova soroljuk?

Színe, íze és aromája határvonalat teremt a vörös- és a fehérbor között. A szakértők tanácsa alapján kisebb és szűkebb poharakban szolgáljuk fel. Akárcsak a fehérbort.

Fehérboros poharak

A rozét hova soroljuk?


Miért használunk a pezsgőre szűk poharat?


Miért használunk a pezsgőre szűk poharat?

Tudta, hogy a „pezsgő“ névvel csak a franciaországi Champagne természetvédelmi régióból származó habzó borokat illették. A többi habzó bort pezsgős bornak nevezik. Mivelhogy a buborékok a legvonzóbbak, ezért szolgálják fel szűk pohárban, ami elősegíti a buborékképződést, tovább tart bennük a pezsgés és lehetővé teszi, hogy teljes szépségükben kibontakozhassanak.

Pezsgős poharak
Mihez kezdjünk az italokkal?

Otthon elegendő két pohárfajtát tartani, egyiket a short, a másikat a long drinkekre.

A Americano vagy a Caipirinha a short drinkek közé tartozik. Az italok erősebbek és sűrűbbek, ezért jobban mutatnak kisebb poharakban. Ezzel szemben a Bloody Mary vagy a Mojito töbfféle alkoholmentes levet és szirupot tartalmaz – tehát több helyre van szükségük. A long drinkek közé soroljuk őket, szóval nagyobb poharat igényelnek.

Igyon poharat

Mihez kezdjünk az italokkal?


Puska: Melyik ételhez milyen italt szolgálunk fel?

Puska: Melyik ételhez milyen italt szolgálunk fel?

A következő szabály érvényes: amilyen ízű az ital, hasonló ízzel kellene rendelkezni az ételnek is. A könnyű italok a könnyű ételekhez illenek, a nehezek a nehezebb ételekhez, az édesek pedig az édes ételekhez …
 

  • Kombinálja a vörösbort vöröshúsokkal, kemény sajtokkal vagy a felvágottakkal.
  • Fehérbort szolgáljon fel halakhoz, szárnyasokhoz, lágy sajtokhoz vagy sonkához.
  • A rózsabor univerzális, vörös és fehér borokhoz illő ételekhez egyaránt alkalmas. De az íze a gentian típusú sajtok, nyers halak vagy a sonka mellett tűnik ki a legjobban.
  • Az édes vagy félédes pezsgőt desszertekhez vagy gyümölcsökhöz kínálhatjuk. A száraz pezsgős bor kiemeli a fűszeres ételeket, például a currys húst, a tenger gyümölcseit vagy az indiai ételeket.
  • A drinkekhez az édes ételek, fagylaltok és a desszertek passzolnak.

Tálalás segédeszközök
Mostmár tudja, hogy miért nem elég egy pohár?

Inni bármiből lehet. A vacsora tökéletes hangulatát nemcsak az alkohol varázsolja elő.
Változtassa a felszolgálást olyan momentumokká, amelyek sohasem fognak elévülni.
Ebben a segítségére lesz a LUNASOL poharak széles választéka.

Az üvegkínálat megtekintése